Durant aquesta setmana el Consell de Ministres ha creat un Reial Decret que modifica la normativa sobre la qualitat de la mel i el seu etiquetatge per a garantir una informació mes detallada sobre l’origen del producte.

Aquesta nova normativa estableix que si la mel és elaborada a partir de diferents procedències, és obligatori indicar a l’etiqueta tots els països on s’hi hagi recol·lectat la mel. Però si la mel procedeix d’un únic país, també serà obligatori indicar-ho a l’etiqueta i per això es podrà esbrinar si la mel és 100% espanyola.

Per a garantir el compliment de la normativa les autoritats competents exigiran als operadors que recullin la documentació necessària per a demostrar l’origen de les mels utilitzades a les mescles.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació busca que hi hagi més transparència amb la informació, el consumidor tindrà més informació de on procedeix la mel i ajudarà a fer una compra amb més seguretat. A més a més els apicultors espanyols produeixen una mel de qualitat i podran competir en el mercat exterior en unes millors condicions.

Aquesta normativa presenta unes avantatges sobre la competència en el mercat, ja que s’hi certifiques de on prové la mel guanyes confiança amb els clients, et pots obrir portes a nous mercats i saber si en realitat estàs consumint mel de qualitat.

L’empresa Apícola Brull Casanova estableix a la etiqueta del darrere la procedència de la mel que té al mercat i busca diferenciar-se de les empreses que fan frau amb la mel i té en compte la transparència davant dels clients.

Finalment, el Govern amb les noves mesures aprovades intenta que hi hagi menys frau incorporant mesures sobre la procedència de la mel, ja que hi ha molta mel exportada des de la Xina i això influeix en el mercat exterior i interior del consum de la mel.

Deixa un comentari