Propietats i beneficis del pol·len d'abella

Quan parlem de pol·len, sempre hi ha dues coses que ens venen al cap. Una d'elles està estretament associada a les al·lèrgies típiques de la primavera. Estació de l'any en què pol·linitzen una major varietat floral.

L'altra cosa que ens ve a la ment, és el pol·len que recullen les abelles. Les abelles obreres el recullen de les plantes i el porten al rusc en forma de gra d'un color groguenc o ambre.

Estem parlant d'un aliment amb moltíssims beneficis per a l'organisme. A continuació, t'explicaré què és el pol·len d'abella, que propietats té, que beneficis ens pot aportar i com prendre-ho.

Propietats del pol·len d'abella

En el pol·len d'abella es poden trobar gairebé tots els nutrients necessari par a les persones com proteïnes, fibra, sucres, minerals, vitamines A, D, E, C, B1, B2, B6, i una gran varietat d'enzims. Es tracta de l'únic aliment que conté tots els aminoàcids essencials.

Beneficis del pol·len d'abella

Recolectando PolenNomés veient les increïbles característiques i propietats del pol·len d'abella, és fàcil intuir que aquest aliment pot aportar nombrosos beneficis per al nostre organisme.

Evidentment, no te'ls podré esmentar tots i cada un d'ells, perquè són moltíssims, però si m'agradaria comentar alguns dels que considero més destacats.

Consumir pol·len d'abella de forma regular, pot ajudar-te a augmentar la resistència física, reduir la fatiga i ajuda a la recuperació. Gràcies a la seva propietats per regular el sistema nerviós i l'estrès és molt probable que et doni un cop de mà a l'hora conciliar la son i millorar el teu descans.

Estimula el sistema immunològic augmentant així les nostres defenses, afavoreix el creixement i desenvolupament dels nens i a combatre a llarg termini la rinitis al·lèrgica.

Millora la potència sexual i en el cas dels homes, redueix la inflamació de pròstata gràcies al seu alt contingut en zinc i hormones sexuals.

Quan prendre pol·len d'abella

Sense cap dubte, podem consumir pol·len d'abella durant els 365 dies de l'any, però si és cert que hi ha certes èpoques de l'any on és especialment aconsellable consumir-lo.

És recomanable consumir pol·len de forma regular en els canvis d'estació, com ara a la primavera, quan passem del fred a la calor o de la calor al fred a la tardor.

Com prendre pol·len d'abella

El pol·len en estat natural el trobem en forma de gra i també en aquest estat es sol comercialitzar, però si prenem el pol·len d'abella en gra directament, el nostre sistema digestiu tindria dificultats per digerir i assimilar-ho, però si ho dissolem en líquids, es rehidrata i es dissol fàcilment.

També pots moldre-ho per convertir-lo en pols i dissoldre o barrejar amb altres aliments com sucs, llet o iogurt.

Tomar polen de abeja
Cómo tomar polen de abeja

Quantitat de pol·len d'abella recomanada

  • Nens de 3 a 5 anys: 12g diaris (una cullera de cafè)

  • Nens de 6 a 12 anys: 16g diaris (una cullera i mitja de cafè)

  • Nens majors de 12 anys: 20g diaris (una cullera de postres plena)

  • Adults: Entre 32g i 20g diaris (dues culleres de postres)

Preu del pol·len

Naturalment, el preu pel qual pots comprar pol·len d'abella, depèn en gran mesura d'on ho compris, però perquè tinguis una referència, el preu de 1kg de pol·len d'abella, sol rondar els 20 € o el que seria més o menys i depenent del format, uns 2 € cada 100g aproximadament.

Comprar pol·len d'abella

Si t'estàs preguntant on comprar pol·len d'abella, el més aconsellable és comprar pol·len directament a apicultors artesans.

Just això és el que t'oferim al Rebost de l'Avi Lluís. Som una empresa familiar amb més de tres generacions dedicades plenament a l'apicultura, de manera que pots comprar a la nostra botiga online pol·len natural i de màxima qualitat amb tota confiança i garantia.

Contraindicacions del pol·len d'abella

Només s'ha pogut demostrar que prendre pol·len d'abella pugui ser contra indicatiu en persones al·lèrgiques al pol·len. Són a les úniques persones a les que no aconsello prendre pol·len.

Pol·len en l'embaràs

A causa de la seva gran aportació de proteïnes que ens ofereix, és molt recomanable prendre pol·len durant l'embaràs. Especialment durant els últims mesos de gestació.

Tal com ja t'he comentat anteriorment, el pol·len també proporciona altres substàncies molt beneficioses per a la salut de la mare i del nadó com són els aminoàcids essencials, potassi, fòsfor, calci, magnesi, ferro i sals minerals.

Deixa un comentari