Segur que molts de nosaltres, tenim por de les abelles i és que la majoria dels mortals, quant veiem volant una abella pel nostre voltant, començant a fer escarafalls per espantar-la o en molts casos, sortir carrens, entrant literalment en autèntic pànic, però el que realment ens hauria de donar pànic, és que les abelles desapareguessin.

Segons l’Institut Earthwatch, en l’últim debat realitzat a la Societat Geogràfica Reial de Londres, ha arribat a la conclusió que les abelles són a dia d’avui l’ésser viu més important del nostre planeta i la seva existència és fonamental i necessària.

Per què són tan importants les abelles?

Las abejas en peligro de extinciónCal tenir en compte que un 70% de l’agricultura de tot el món depèn de les abelles i és que la gran majoria d’espècies vegetals, en depenen per a la seva reproducció gràcies a la pol·linització.

Sense pol·linització, desapareixerien moltes plantes, de les quals depèn l’alimentació d’innombrables espècies animals. La manca de flora, podria provocar un descens en picat de la fauna i la desaparició de moltíssimes espècies.

Les abelles han entrat en perill d’extinció

Segons estudis realitzats recentment, en els últims anys han desaparegut fins a un 90% de les abelles de tot el món. Sens dubte és una dada que a mi, personalment, em posa els pèls de punta.

Per què estan en perilla d’extinció les abelles?

perigro de la fauna y floraLes raons poden ser molt diferents segons la regió, però les causes principals són la desforestació massiva i amb això l’escassetat de flors. Això, al seu temps i com un peix que es mossega la cua, la manca de flors dificulta l’existència d’abelles a la zona i la pol·linització per a la reproducció d’aquestes plantes.

L’altre gran motiu de la desaparició de milions d’abelles és l’ús descontrolat d’alguns pesticides i la manca d’una necessària regulació d’aquests, de manera que és urgent que comencem a regular i prohibir certs pesticides que estan posant en escac, l’equilibri, l’ecosistema, la fauna i la flora del nostre planeta.

Deixa un comentari