LA MEL

 

És el nèctar de la flor, recollit i transformat pel les abelles. La composició, el gust i el color varia segons l’origen floral.

El nèctar comença a transformar-se a l’esòfag de les abelles que més tard el dipositaran a les ceŀles de les bresques, on comença el procés de maduració que porten a terme elles mateixes durant la nit, mitjançant el batec de les ales, que provoca un corrent d’aire que ajuda a evaporar la humitat del nèctar, fins arribar a un 18%. Aleshores procedeixen a l’operculació. És just en aquest moment quan la mel ja està a punt per la recol·lecció, que consisteix a desapercular les bresques i extraure’n la mel amb la força centrífuga.

La cristaŀlització de la mel es un procés natural que garanteix que la mel no ha estat sotmesa a un excessiu escalfament durant l’envasament, un excessiu escalfament de la mel provoca la pèrdua de les seves propietats. Si la prefereix líquida podeu escalfar-la al bany maria a 40º.


Gràcies a la transhumància que realitzem tenim diferents tipus de mel a la nostra collita:

L'Avi Lluís El Perelló Comprar MelRomaní

MEL DE ROMANÍ:

És la produïda pel nèctar de la flor de romaní, té un color molt clar, una aroma penetrant i molt agradable. L’àmbit de producció és molt extens, la seva collita és de començaments de març a mitjans de maig.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Taronger

MEL DE TARONGER:

És produïda pel nèctar de la flor del taronger,té un color groc ambre, és molt perfumada i d’un sabor molt fi. Esta produïda als tarongerars del sud de Catalunya, el temps de la seva collita és de començaments d’abril a finals de maig.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Farigola

MEL DE FARIGOLA:

És produïda pel nèctar de la flor de farigola, té un color ambre fosc, el seu gust és dolç amb clares notes àcides, amb un aroma molt intens i persistent. L’àmbit de producció és a la zona Prelitoral de Catalunya i Baix Aragó. La seva collita es fa de mitjans d’abril fins a juny.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Alta Muntanya

MEL DE PRAT DE MUNTANYA:

Produïda a les serralades del Pirineu. El seu color varia des de molt fosc a molt claret, depenent de les floracions predominants, té molta aroma i una dolçor intensa. La seva collita es fa des del juny fins al setembre.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Mil flors

MEL DE MIL FLORS:

Aquesta mel té un origen botànic molt divers, el seu sabor i color varien segons les floracions predominants. La seva collita és pràcticament tot l’any.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Eucaliptus

MEL D’EUCALIPTUS:

És produïda pel nèctar procedent de la flor de l’eucaliptus. El seu color pot variar depenen de la època de recollida, pot ser clara o fosca, el seu gust es molt agradable.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Mel Bosc

MELAT DE BOSC:

Produïda als boscos de roures i alzines del Preprineu. El seu color és ambre fosc tirant a negre, té una olor molt potent i un sabor peculiar, suau amb clares notes salades. És molt rica en sals minerals i enzims. La seva collita es fa des del juny fins al setembre.

miel de brezo

MEL DE BRUC:

És produïda pel nèctar procedent de la flor de bruc; té un color fosc amb tonalitats vermelloses, el seu gust és dolç amb components amargs i clares notes salades, amb un aroma molt intens i persistent. La producció ès al nord de la península, la seva collita de juny a setembre depenent del tipus de bruc.

L'Avi Lluís El Perelló Comprar Lots Mel

LOTS DE MELS:

Descobreix totes les varietats amb els lots de l’Avi Lluís.

MEL VALOR AFEGIT

MEL AMB VALOR AFEGIT:

Descobreix els productes de l’avi lluís amb valor afegit.

El millor de la mel natural amb les propietats del poŀlen, la gelea i el pròpolis.