Mel de l'avi Lluís

És el nèctar de la flor, recollit i transformat pel les abelles. La composició, el gust i el color varia segons l’origen floral.

El nèctar comença a transformar- se a l’esòfag de les abelles que més tard el dipositaran a les ceŀles de les bresques, on comença el procés de maduració que porten a terme elles mateixes durant la nit, mitjançant el batec de les ales, que provoca un corrent d’aire que ajuda a evaporar la humitat del nèctar, fins arribar a un 18%. Aleshores procedeixen a l’operculació. És just en aquest moment quan la mel ja està a punt per la recol·lecció, que consisteix a desapercular les bresques i extraure’n la mel amb la força centrífuga.

La cristaŀlització de la mel es un procés natural que garanteix que la mel no ha estat sotmesa a un excessiu escalfament durant l’envasament, un excessiu escalfament de la mel provoca la pèrdua de les seves propietats. Si la prefereix líquida podeu escalfar- la al bany maria a 40º.

Gràcies a la transhumància que realitzem tenim diferents tipus de mel a la nostra collita:

MEL DE ROMANÍ

És la produïda pel nèctar de la flor de romaní, té un color molt clar, una aroma penetrant i molt agradable.

MEL DE TARONGER

És produïda pel nèctar de la flor del taronger,té un color groc ambre, és molt perfumada i d’un sabor molt fi.

MEL DE FARIGOLA

És produïda pel nèctar de la flor de farigola, té un color ambre fosc, el seu gust és dolç amb clares notes àcides, amb un aroma molt intens i persistent. L’àmbit de producció és a la zona Prelitoral de Catalunya i Baix Aragó. La seva collita es fa de mitjans d’abril fins a juny.

MEL D'ALTA MUNTANYA

Produïda a les serralades del Pirineu. El seu color varia des de molt fosc a molt claret, depenent de les floracions predominants, té molta aroma i una dolçor intensa. La seva collita es fa des del juny fins al setembre.

MEL DE MIL FLORS

Aquesta mel té un origen botànic molt divers, el seu sabor i color varien segons les floracions predominants. La seva collita és pràcticament tot l’any.

MEL D’EUCALIPTUS

És produïda pel nèctar procedent de la flor de l’eucaliptus. El seu color pot variar depenen de la època de recollida, pot ser clara o fosca, el seu gust es molt agradable.

MELAT DE BOSC

Produïda als boscos de roures i alzines del Preprineu. El seu color és ambre fosc tirant a negre, té una olor molt potent i un sabor peculiar, suau amb clares notes salades. És molt rica en sals minerals i enzims. La seva collita es fa des del juny fins al setembre.

MEL DE BRUC

És produïda pel nèctar procedent de la flor de bruc; té un color fosc amb tonalitats vermelloses, el seu gust és dolç amb components amargs i clares notes salades, amb un aroma molt intens i persistent. La producció ès al nord de la península, la seva collita de juny a setembre depenent del tipus de bruc.

LOTS DE MELS

Descobreix totes les varietats amb els lots de l’Avi Lluís.

MEL AMB VALOR AFEGIT

Descobreix els productes de l’avi lluís amb valor afegit. El millor de la mel natural amb les propietats del poŀlen, la gelea i el pròpolis.

Abrir chat
Hola, en què et podem a ajudar?